Nieuws

 Bericht bestuur over forum29-10-2008
Geachte leden en forumbezoekers,

Ons besluit om vanaf 1 januari 2009 het forum van onze website alleen volledig toegankelijk te maken voor leden heeft een aantal vragen opgeroepen. Wij willen ons besluit graag verduidelijken.

Het forum wordt alleen volledig toegankelijk voor mensen die lid zijn van onze vereniging.
Voor alle duidelijkheid nog enkele fabels en feiten over ons forum:
 • Fabel: als men op het forum actief is, is men ook lid van de vereniging.
 • Feit: alleen leden van de vereniging kunnen berichten plaatsten op het forum en reageren op berichten.
 • Feit: op onze site kunnen ook niet-leden het forum lezen.
 • Feit: meeste patiëntenverenigingen hebben een forum dat uitsluitend toegankelijk is voor leden.
 • Fabel: ons forum wordt gesponsord.
 • Feit: onze site is advertentie- en bannervrij en komt volledig ten laste van de vereniging.
 • Feit: er kan altijd info aangevraagd worden via tabblad info aanvragen.
 • Feit: leden van de vereniging krijgen alle info van de vereniging zoals folders en artikelen gratis toegestuurd.
 • Feit: ook mensen uit het buitenland kunnen lid worden van de vereniging maar tellen niet mee voor de subsidieberekening.

  Wij kunnen begrijpen dat niet-leden op dit forum niet blij zijn met ons besluit. Maar het voornemen om te komen tot dit besluit is afgelopen voorjaar op de Algemene Ledenvergadering besproken, alsmede ook in de laatste twee uitgaven van ons ledenblad Wervelwind. Daar is geen enkele reactie op gekomen van onze leden. Wij zijn dankbaar voor het grote aantal bezoekers en ervaringsdeskundigen op ons forum, echter het huidige subsidiebeleid en de voorvallen, zoals uit de hand gelopen discussies op het forum, meestal door anonieme bezoekers, noodzaakt ons tot het nemen van maatregelen. Wij denken dat het op termijn geen leden zal kosten maar juist zal opleveren, dit gebeurde ook bij andere verenigingen en dat heeft een reden.

  De vereniging kan haar goede werk blijven voortzetten en uitbreiden dankzij de subsidie van fonds PGO en zijn de contributiegelden en de donaties een belangrijke peiler van ons bestaan. Hoe groter het ledenaantal van de vereniging is des te meer subsidie wij ontvangen en des te meer wij kunnen wij betekenen voor het grote aantal mensen met rug- en nekklachten in Nederland. Ook wordt onze invloed groter en hebben wij een grotere stem in de diverse belangrijke adviescommissies en -raden. Het wordt helaas méér en méér een bittere noodzaak omdat de subsidiegelden sterk verminderen. Daarom zijn wij voortdurend bezig andere fondsen te werven en zelf acties te organiseren om zo geld in onze clubkas te krijgen. Uw lidmaatschap is daarom ook van groot belang!

  Het lidmaatschap van NVVR "de Wervelkolom" bedraagt € 22,50  per jaar of € 11,25  wanneer u na 1 juli lid wordt. Voor nog geen halve euro per week kunt u gebruik maken van al onze diensten. Voor een aantal mensen kan dit bedrag een drempel zijn om lid te worden. Helaas zijn vaak mensen niet op de hoogte van de mogelijkheden om het lidmaatschap vergoed te krijgen door hun ziektekostenverzekeraar. Op de site van de NPCF kunt u een overzicht vinden van de vergoedingen per verzekeraar. http://www.npcf.nl/?id=716. Met uw lidmaatschap helpt u de vereniging weer een stukje op de goede weg …
   Wij hopen u ook in 2009 op dit forum te mogen ontmoeten, als lid en peiler van onze vereniging. Bedenk dat we alléén weinig kunnen uitrichten, maar samen zijn we sterk.

  Het bestuur van de NVVR “de Wervelkolom”
 • Nieuwsbrief
  E-mail
  Nieuwsarchief
  Raadpleeg ook ons nieuwsarchief!