Nieuws

 Informatiedag over heupprothese29-5-2008
De operatie waarbij een versleten heupgewricht wordt vervangen door een prothese, de totale kunstheup, is één van de meest succesvolle orthopedische ingrepen. In de loop der jaren zijn er verschillende typen heupprothesen ontwikkeld en verfijnd. Toch heeft deze vorm van behandeling vaak minder goede resultaten bij jongere patiënten. Vooral voor deze patiëntengroep is een aantal jaren geleden de resurfacingprothese ontwikkeld, die inmiddels ook in steeds meer Nederlandse ziekenhuizen wordt toegepast. Van dit type prothese zijn echter de resultaten op langere termijn nog niet bekend.

De Stichting Patiëntenbelangen Orthopaedie (SPO) en de Vereniging Aangeboren Heupafwijkingen (VAH) krijgen veel vragen van hun leden en individuele patiënten over de voor- en nadelen van deze behandelmethodes. Om u deskundig te informeren over de laatste inzichten van beide mogelijkheden organiseren wij een informatiedag voor iedereen die meer wil weten over heupprotheses.
Beschikbare downloads

Aankondiging Heupinfodag 28 juni 2008
  

Tip: Om PDF documenten te kunnen openen, lezen en uitprinten dient Adobe Acrobat Reader geïnstalleerd te zijn op uw computer. U kunt Acrobat Reader gratis downloaden.
Nieuwsbrief
E-mail
Nieuwsarchief
Raadpleeg ook ons nieuwsarchief!