Nieuws

 de ICF in de praktijk21-3-2008
Vervolgbijeenkomst leden CG-Raad over ‘de ICF in de praktijk’
In januari discussieerden vertegenwoordigers van CG-Raad-lidorganisaties over afbakening van de brede groep ‘chronisch zieken en gehandicapten’.
Wie horen nu tot die groepen?

Beantwoording van deze vraag geeft ook handreikingen om vast te kunnen stellen wie in aanmerking komt voor compensatie van eigen risico’s in de Zorgverzekeringswet. En om te kunnen bepalen wie straks van de nieuwe regeling compensatie van meerkosten gebruik kan maken.

Wensen leden CG-Raad
De lidorganisaties hebben in januari gekozen voor gebruik van de Internationale Classificatie menselijk Functioneren (ICF), een methode om op een objectieve manier vast te stellen welke beperkingen mensen ondervinden van hun ziekte of handicap.
De vraag rees toen hoe die ICF in de praktijk werkt. Veel vertegenwoordigers van lidorganisaties wilden ook meer informatie over de ICF. Afgesproken is dat er een themabijeenkomst komt.

Bijeenkomst tijdens Support
Tijdens de beurs Support houdt de CG-Raad een themabijeenkomst over de ICF, speciaal voor de leden. Een uitnodiging en programma van deze bijeenkomst is apart aan de lidorganisaties verzonden.
De bijeenkomst vindt plaats op vrijdag 18 april van 10.00 tot ongeveer 13.00 uur. De deelnemers sluiten de bijeenkomst af met een gezamenlijke lunch. Natuurlijk is deelname goed te combineren met een bezoek aan de beurs Support.

Bent u lid van een lidorganisatie van de CG-Raad? Dan kunt u zich via onderstaand formulier nog aanmelden voor deelname aan de themaochtend over de ICF.
Beschikbare downloads

Aanmeldingsformulier
  

Tip: Om PDF documenten te kunnen openen, lezen en uitprinten dient Adobe Acrobat Reader geïnstalleerd te zijn op uw computer. U kunt Acrobat Reader gratis downloaden.
Nieuwsbrief
E-mail
Nieuwsarchief
Raadpleeg ook ons nieuwsarchief!