Nieuws

 Patiënten voor patiënten panel gezocht18-8-2022
Patiënten voor patiënten panel gezocht

Recent zijn de Hogeschool van Amsterdam en de Hogeschool van Utrecht samen een onderzoek gestart naar het optimaliseren van Oefentherapie om het beweeggedrag in het dagelijks leven te verbeteren bij patiënten met chronische pijn. Het onderzoeksproject ontving een vierjarig subsidie van ZonMw.
Bij dit langlopend onderzoek zijn meerdere partijen (patiëntenorganisaties, onderzoekers, oefentherapeuten, opleidingen, studenten) betrokken, de inbreng van patiënten hierin is belangrijk!

We zijn daarom op zoek naar patiënten die voor vier jaar willen deelnemen aan een patiënten panel. Op verschillende momenten wordt het panel gevraagd voor advies, bijvoorbeeld bij het meedenken en het uittesten van meetinstrumenten of over geschikte online-informatie voor patiënten. We verwachten dat het panel ongeveer acht keer bijeen zal komen.

Wij zoeken vijf tot zeven patiënten met chronische pijn van het bewegingsapparaat en met verschillende achtergrond (man/vrouw, leeftijd, aandoening, culturele achtergrond). Daarnaast wordt verwacht dat patiënten gebruik maken van computer, Nederlands beheersen en mobiel zijn om te reizen. Bekendheid met Oefentherapie (Mensendieck of Cesar) heeft voorkeur.

Na de zomer zal het patiënten panel worden gevormd. Het panel wordt vervolgens gevraagd mee te denken over interviewvragen en om het uittesten van een interview. Dit kost ongeveer twee uur. Voor deelname aan het patiënten panel is een vergoeding (40 euro per uur), daarnaast worden reiskosten vergoed.

Wilt u de zorg voor chronische patiënten verbeteren en heeft u interesse in deelname of vragen, neem dan contact op via email: otincontext-fg@hva.nl. We zijn nieuwsgierig naar uw reactie!

Met vriendelijke groet, ook namens de andere leden van het onderzoeksteam,
Ingrid van Duijvenbode


                                                                                                                                 
Nieuwsbrief
E-mail
Nieuwsarchief
Raadpleeg ook ons nieuwsarchief!