Nieuws

 Op zoek naar (ex)patiënten met lage rugklachten4-9-2020
Wij willen graag uw aandacht vragen voor belangrijk onderzoek naar een mogelijke behandeling voor chronische lage rugpijn. Ook leggen wij uit hoe u ons daarbij kunt helpen.
 
Wij zijn onderzoekers van het Universitair Medisch Centrum Utrecht en willen graag een focusgroep, een soort groepsinterview, organiseren. Hiervoor zijn zij op zoek naar mensen met chronische lage rugpijn of die dit in het verleden hebben gehad.
 
Het onderzoek is onderdeel van het iPSpine-project. Het iPSpine-project draait om onderzoek naar stamceltherapie voor chronische lage rugpijn. Met de focusgroep willen wij graag te weten komen dat onderzoek op een verantwoorde manier gedaan kan worden. Hiervoor zijn de ervaringen en de inzichten van mensen met chronische lage rugpijn van groot belang.
 
De focusgroep zal zo’n zestig tot negentig minuten duren. Het gaat om één gesprek, waarvoor u zich niet hoeft voor te bereiden. De planning is om de focusgroep in het najaar van 2020 te organiseren. De exacte datum zal worden gekozen in overleg met geïnteresseerde kandidaten.
 
Wilt u ons helpen door deel te nemen aan het groepsinterview of heeft u vragen over dit onderzoek? Neem dan contact op met verantwoordelijk onderzoeker Lars Assen: l.s.assen@umcutrecht.nl
 
Kent u andere mensen die misschien willen deelnemen aan deze focusgroep? Wij waarderen het als u deze uitnodiging naar hen doorstuurt.
 
Hartelijke groet,
 
Lars Assen, promovendus Bio-ethiek, UMC Utrecht
 
 
Mede namens:

  • Annelien Bredenoord, professor Ethiek van Biomedische innovatie, UMC Utrecht
  • Karin Jongsma, assistant professor Bio-ethiek UMC Utrecht
  • Rosario Isasi, research assistant professor in Bio-ethiek en recht, University of Miami

Beschikbare downloads

  

Tip: Om PDF documenten te kunnen openen, lezen en uitprinten dient Adobe Acrobat Reader geïnstalleerd te zijn op uw computer. U kunt Acrobat Reader gratis downloaden.
Nieuwsbrief
E-mail
Nieuwsarchief
Raadpleeg ook ons nieuwsarchief!