Nieuws

 Gezocht: ervaringsdeskundigen voor de Regiobeelden27-1-2020
Gezocht: ervaringsdeskundigen voor de Regiobeelden
Denk mee over de zorg en ondersteuning in jouw regio!


Regiobeelden, wat en waarom?
De Regiobeelden zijn onderdeel van het programma de Juiste Zorg op de Juiste Plek (JZOJP) van VWS. Patiëntenorganisaties en hun koepels vinden wij bij het opstellen en doorontwikkelen van de Regiobeelden onmisbaar. Met zorgverzekeraars, zorgkantoren en gemeenten is daarom in de hoofdlijnakkoorden afgesproken dat de Regiobeelden samen met zorgaanbieders, professionals en ervaringsdeskundigen en hun omgeving tot stand komen. Aan PGOsupport is gevraagd om - in samenwerking met patienten- en gehandicaptenorganisaties en hun koepels - ervaringsdeskundigen te werven, selecteren, trainen en vergoeden voor hun inzet. Vandaar deze oproep. Meer informatie over de regiobeelden: www.pgosupport.nl/regiobeelden.

Als je gebruik maakt van zorg en ondersteuning, weet je ook het beste waarmee je geholpen bent. En je weet wat (nog) niet goed werkt en waar de zorg dus beter georganiseerd zou kunnen worden. PGOsupport roept jou als ervaringsdeskundige daarom op om je aan te melden voor deelname aan de zogenaamde Regiobeelden.
 
Als je je aanmeldt en je voldoet aan het gevraagde profiel, zorgt PGOsupport dat je goed wordt voorbereid op je rol aan de gesprekstafels van de Regiobeelden. Je krijgt training op maat om in jouw eigen regio het patientenperspectief te vertegenwoordigen.
 
Deelnemers ontvangen een vergoeding voor hun inbreng bij de overleggen. Het gaat om een onkostenvergoeding van € 100,- per overleg, inclusief reiskosten en BTW.
 
Ben je geïnteresseerd en wil je meer weten over het gevraagde profiel of de voorwaarden die aan deelname zijn verbonden? Bezoek de website van PGOsupport.
 
Hoe meld je je aan?
Voldoe je aan het profiel en wil je je als ervaringsdeskundige inzetten voor een Regiobeeld? Stuur een e-mail met korte motivatie naar regiobeelden@pgosupport.nl.
 
Ben je zelf niet geïnteresseerd, maar ken je iemand die dat misschien wel is? Deel deze oproep!

Meer informatie
Nieuwsbrief
E-mail
Nieuwsarchief
Raadpleeg ook ons nieuwsarchief!