Nieuws

 Patiëntgerichte website Maartenskliniek helpt patiënt kiezen29-4-2007
Bijna 50 procent van de mensen zoekt wel eens informatie over gezondheid en behandelingen op internet. Voor het kiezen van een ziekenhuis willen patiënten vooral weten hoe een behandeling eruit ziet en hoeveel kennis en ervaring de artsen hebben. De Sint Maartenskliniek lanceerde 24 april als een van de eerste ziekenhuizen een volledige nieuwe website die helemaal gericht is op de informatiebehoefte van de patiënt. Over aandoeningen op het gebied van houding en beweging vindt men er uitgebreide beschrijvingen, aangevuld met cijfers en feiten over de kennis en expertise die in huis aanwezig is. Omdat ook de sfeer van een ziekenhuis belangrijk is, kunnen websitebezoekers rondkijken in bijvoorbeeld een operatiekamer, verpleegkamer, de dagbehandeling, sporthal of het zwembad.

Steeds meer mensen kiezen bewust voor een bepaald ziekenhuis omdat ze denken dat daar meer kennis en ervaring aanwezig is op het gebied van hun aandoening dan in een ander ziekenhuis. Dit geldt zeker voor de patiënten van de Sint Maartenskliniek waarvan het grootste deel van buiten de regio komt. De Sint Maartenskliniek is gespecialiseerd in houding en beweging en heeft het grootste orthopedie- en reumacentrum van Nederland. Patiënten zien in deze specialisatie en omvang belangrijke voordelen: de artsen hebben veel specifieke kennis opgebouwd (bijvoorbeeld over de knie of rug) en kunnen daarnaast bogen op veel ervaring door het grote aantal patiënten dat men behandeld voor eenzelfde aandoening.
De nieuwe website van de Sint Maartenskliniek biedt de informatie die patiënten wensen om een goede keuze te kunnen maken tussen ziekenhuizen. Niet de afdelingen maar de aandoeningen en behandelingen staan centraal. De patiënt kan lezen hoe de behandeling verloopt, wat de complicaties zijn, welke ervaring andere patiënten hebben en wat de veelgestelde vragen zijn. Bovendien kan men zien welke artsen in deze behandeling gespecialiseerd zijn en hoe vaak deze behandeling per jaar wordt uitgevoerd. De website is tot stand gekomen in samenwerking met de Patiënten Adviesraad van de Sint Maartenskliniek en marketingadviesbureau Mixe.

Afspraak maken
De website biedt naast medisch inhoudelijke en praktische informatie de mogelijkheid om direct een afspraak aan te vragen bij de vestiging in Nijmegen of Woerden. Voor de bezoekers, verwijzers en onderzoekers is een apart onderdeel van de website ingericht. Bezoekers kunnen via de website een kaartje versturen naar iemand die in het ziekenhuis verblijft.
Nieuwsbrief
E-mail
Nieuwsarchief
Raadpleeg ook ons nieuwsarchief!