Nieuws

 Protestmanifestatie (5)12-9-2011Maandag 19 september is het zover. Mensen met een handicap en chronisch zieken gaan naar Den Haag om te protesteren tegen de vele slechte maatregelen van het kabinet Rutte. Maak dit protest tot een succes en breng uw achterban/kennissen en familie mee op 19 september. Het succes van de manifestatie ‘Stop de stapeling’ hangt ook af van de opkomst. De plek van de manifestatie is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer, vlakbij station Den Haag Centraal. 

Pak de bus!
Bent u niet in de gelegenheid met de trein of met eigen vervoer naar Den Haag te komen? Geen probleem, wij zetten extra busvervoer in vanuit Utrecht. U moet daarvoor wel eerst naar Utrecht komen. Aanmelding voor deze actiebus is mogelijk tot 14 september via acties@cg-raad.nl.
Vergeet niet uw naam en contactgegevens te vermelden. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op over de opstapplaats in Utrecht. 

Eigen busvervoer ingezet? Laat het weten!
Sommige belangenorganisaties hebben zelf een bus gehuurd voor de actie op 19 september. Behoort u tot deze organisaties? Laat het ons weten, ook als u met meer dan één bus komt. Dit is belangrijk, want wij kunnen dan in samenspraak met de Haagse politie de verkeersstromen en parkeergelegenheid voor de bussen regelen.
Geef uw eigen busvervoer door via acties@cg-raad.nl  

Programmatijdstip
Het programma van de gezamenlijke belangenorganisaties begint om 13.00 uur. Vanaf 12.00 uur bent u van harte welkom op het terrein. Natuurlijk zijn er op het terrein toegankelijke sanitaire voorzieningen aanwezig.   
Plaats: Koekamplaan/Malieveld in Den Haag.

Op het podium
Onder gespreksleiding van Farid Tabarski komen mensen aan het woord die zelf worden  getroffen door de kabinetsmaatregelen. Zij zetten uiteen wat de gevolgen van de maatregelen voor hen betekenen.  
Kom ook kijken naar het ‘Cirque du Zot’, een optreden van theatergroep Eskalibur van Steinmetz/de Compaan.    
 
Rond het podium
Deelnemers aan de manifestatie kunnen zelf actief deelnemen aan activiteiten rond het podium: bijvoorbeeld aan Over de schutting.
Het kabinet gaat bezuinigen en gooit allerlei problemen van mensen met een handicap of chronische ziekte over de schutting naar gemeenten of andere partijen. Dit betekent voor veel mensen dat ze het zelf maar uit moeten zoeken. Zij krijgen door deze politiek van ‘over de schutting gooien’ minder kansen op werk, een opleiding en een zelfstandig leven. Ook moeten ze meer gaan betalen voor allerlei noodzakelijke voorzieningen. Veel problemen komen terecht op het bordje van familie en vrienden, of de mantelzorg.
Krijgt u zelf te maken met deze of andere problemen? Gooi uw probleem dan letterlijk bij ons over de schutting!

Denkt u dat u door de kabinetsmaatregelen uw toekomst achter de geraniums gaat doorbrengen?  Laat uw toekomstperspectief op de gevoelige plaat vastleggen bij het onderdeel ‘Achter de geraniums’.
Nieuwsbrief
E-mail
Nieuwsarchief
Raadpleeg ook ons nieuwsarchief!