Nieuws

 Bent u ook zo geschrokken? Oproep voor gebruik deeljezorg.nl12-6-2011
Geachte relatie,

Bent u ook zo geschrokken van de voorgenomen bezuinigingen op patiënten- en gehandicaptenorganisaties die minister Schippers van VWS op 25 mei jl. presenteerde?
Waar het ministerie voorheen de mond vol had van sterke patiënten- en gehandicaptenorganisaties om de zorgaanbieders en beleidsmakers scherp te houden, laat ze deze groep nu als een baksteen vallen.

Zorgbelangorganisaties maken zich daarnaast zorgen omdat in de nieuwe plannen alleen maar ruimte is voor landelijk georganiseerde en georiënteerde organisaties. Dit terwijl steeds meer van de zorg overgeheveld wordt naar regionale en lokale besturen. Daarnaast zoekt de meerderheid van de mensen een zorginstelling in de buurt wanneer zorg nodig is. Dit zijn twee sterke redenen waarom regionale belangenbehartiging niet mag verdwijnen.

Het is hoog tijd om de politiek te laten zien wat de grote meerwaarde is van de regionale belangenbehartiging.
U kunt ons daarbij steunen!
Laat z.s.m. via een reactie op http://zorgbelang.deeljezorg.nl/ weten wat de Zorgbelangorganisatie bij jou in de regio voor je betekent (of: wat wij als regionale belangenbehartingsorganisatie voor u betekenen).

Gesteund met deze verhalen zullen wij de politici er toe bewegen om decentrale belangenbehartiging weer op de landelijke kaart te zetten.

Zorgbelang-Groningen
Nieuwsbrief
E-mail
Nieuwsarchief
Raadpleeg ook ons nieuwsarchief!