Nieuws

 Onderzoek contractvervoer1-7-2010
De FNV gaat een groot onderzoek doen naar de tevredenheid van gebruikers van contractvervoer over de kwaliteit van dat vervoer. De CG-Raad roept zijn achterban op de enquête in te vullen. De FNV stuurt de resultaten in het najaar naar de Tweede Kamer.

In 2008 maakte FNV Bondgenoten samen met de CG-Raad en ANBO al een zwartboek met klachten over het contractvervoer. De politiek schrok toen erg van de inhoud van de klachten en gaf de betrokken ministers en staatssecretarissen opdracht om met oplossingen voor de problemen te komen. Dat heeft onder andere geleid tot handboeken met voorwaarden waar aanbesteding aan moet voldoen.

Maar die handboeken zijn geen wetgeving. De vraag is dan ook of aanbestedende partijen als gemeentes nu betere kwaliteit leveren. Met dit nieuwe onderzoek wil de FNV daar zicht op krijgen.

Rapport naar de politiek
De enquête loopt van mei tot en met augustus 2010. De verkregen gegevens worden in het najaar verwerkt tot een rapport met aanbevelingen, dat de FNV in november of december gaan aanbieden aan de Tweede Kamer-commissies van Verkeer & Waterstaat, Volksgezondheid, Welzijn & Milieu en Onderwijs en aan de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG).

Ga hier naar de FNV-enquête Contract Vervoer Meter

 
Nieuwsbrief
E-mail
Nieuwsarchief
Raadpleeg ook ons nieuwsarchief!