Nieuws

 Vragen over gezondheid voor een sollicitatie of verzekering5-2-2009
Zijn er vragen gesteld over uw gezondheid tijdens een sollicitatie of bij het aanvragen van een verzekering?
Doe dan mee aan het onderzoek van de CG-Raad over de praktijk van de Wet op de Medische Keuringen.


Mensen met een beperking krijgen veel vragen over hun gezondheid. De Wet op de Medische Keuringen regelt wie, wanneer en waarvoor vragen over uw gezondheid mag stellen. De CG-Raad zoekt mensen met een chronische ziekte en/of handicap die hun ervaringen willen vertellen.

Uw ervaringen tellen
Vul de vragenlijst in als u in 2007 of 2008 heeft gesolliciteerd of een levensverzekering heeft aangevraagd. Als geen van deze situaties voor u van toepassing is, dan hoeft u deze vragenlijst niet in te vullen.

Dus meld uw ervaringen op www.cg-raad.nl/vragenlijstwmk.
De CG-Raad zal uw antwoorden anoniem verwerken.

Vragen over gezondheid
U kunt een medisch onderzoek krijgen van een arts. Maar u kunt ook mondelinge vragen krijgen over uw gezondheidstoestand. U kunt gevraagd worden een vragenformulier in te vullen of een gezondheidsverklaring af te geven. Alle vragen over uw gezondheid voor een baan of verzekering vallen onder medische keuringen.

Waarom doet de CG-Raad dit onderzoek?
De CG-Raad ziet dat mensen met een handicap of chronisch ziekte vaker vragen krijgen over hun gezondheid. De resultaten van het onderzoek gebruikt de CG-Raad om uit te leggen aan de politiek, verzekeraars en werkgevers op welke momenten de Wet op de Medische Keuringen niet goed wordt uitgevoerd.

Meer informatie                                                                                                                         
U vindt meer informatie over dit onderwerp in het dossier Wet medische keuringen van de CG-Raad. ( http://www.cg-raad.nl/wmk/index.html ).
Op kijk bij Welder voor praktische informatie, advies en tips over de medische keuringen. (http://www.weldergroep.nl/)
Nieuwsbrief
E-mail
Nieuwsarchief
Raadpleeg ook ons nieuwsarchief!