Nieuws

 Onderzoeken door het Roessingh Research and Development Centre in Enschede21-10-2008


In het Roessingh Research and Development Centre in Enschede doen we veel onderzoek naar patiënten met chronische pijnklachten en zijn we continue bezig met het verbeteren en vernieuwen van de behandeling van patiënten met lage rugklachten. Dit doen we in samenwerking met Revalidatiecentrum “Het Roessingh”.
Momenteel zijn we met twee onderzoeken bezig waar we nog deelnemers voor zoeken.

Hieronder een korte toelichting op de twee onderzoeken:

De invloed van feedback op het activiteitenpatroon van patiënten met lage rugklachten.

Het activiteitenpatroon van patiënten met lage rugklachten wijkt vaak af van een “gezond” activiteitenpatroon. Tijdens dit onderzoek krijgt u feedback over uw activiteitenpatroon en zo leert u of u te weinig of te veel beweegt op bepaalde momenten van de dag. Daarnaast krijgt u tips hoe u uw activiteitenpatroon kunt aanpassen, mocht dit nodig zijn. Het doel is om u te leren een balans te vinden in uw activiteiten gedurende de dag. Zo krijgt u inzicht in uw dagelijkse activiteiten en kunt u leren of uw pijnklachten en beperkingen hiermee samenhangen.
U draagt vijf weken lang (niet in het weekend) een activiteitenmeter die uw dagelijkse activiteiten gedurende de week weergeven. De eerste week wordt gebruikt om te kijken wat uw activiteitenpatroon precies is. Tijdens de volgende drie weken krijgt u feedback over uw activiteitenpatroon, met tips om uw activiteiten aan te kunnen passen. De laatste week wordt er gekeken of u het geleerde activiteitenpatroon aan kunt houden, zonder de hulp van feedback.

Wilt u meer over het onderzoek weten of hieraan deelnemen, dan kunt u mailen naar m.vanweering@rrd.nlThuisbehandeling - uw mening?

Revalidatiecentrum Het Roessingh evalueert en ontwikkelt haar behandelingen voortdurend. Daarbij is uw stem als patiënt van groot belang. Daarom vragen wij uw aandacht voor het volgende:

Op dit moment vinden alle behandelingen van het Roessingh plaats in het revalidatiecentrum.
In de toekomst zal óok thuisbehandeling mogelijk zijn. Het is nog niet zo ver, maar wij zijn toch al benieuwd naar uw mening. Zou thuisbehandeling voor u een uitkomst zijn, of juist niet?

Laat uw stem horen door het invullen van een vragenlijst. Dit neemt ongeveer 30 minuten in beslag. Mail uw naam en adres gegevens naar k.cranen@rrd.nl onder vermelding van 'onderzoek thuisbehandeling'. U krijgt dan de vragenlijst per post toegestuurd, inclusief een retourenvelop. Uw medewerking wordt zeer op prijs gesteld.
 
Nieuwsbrief
E-mail
Nieuwsarchief
Raadpleeg ook ons nieuwsarchief!