Nieuws

 Deelnemers gezocht - Update12-8-2008
De Universiteit Maastricht voert een omvangrijk wetenschappelijk onderzoek uit naar het verloop van pijnklachten. Hoofdonderzoeker is dr. Petra Karsdorp.

Voor het onderzoek zijn wij op zoek naar mensen tussen de 18 en 65 jaar, die sinds kort (niet langer dan 6 maanden), last hebben van pijnklachten in de rug, nek, schouder, arm, pols of handen.

Doel van het onderzoek is om het verloop van pijnklachten vast te stellen over een periode van een half jaar. Tevens willen we nagaan hoe pijn het functioneren thuis en op het werk beïnvloedt. Tot slot willen we weten waarom bij sommige mensen de pijnklachten na verloop van tijd verdwijnen, terwijl bij anderen de klachten juist erger worden.

De uitkomsten van dit onderzoek kunnen in de toekomst gebruikt worden om chronische pijnklachten te verhelpen en te voorkomen.

Aan de hand van een telefoongesprekje en een screeningsvragenlijst bekijken we eerst of u een geschikte deelnemer bent voor het onderzoek. Als dat het geval is, vragen wij u om gedurende een half jaar elke maand vragenlijsten in te vullen via internet of op papier (u kunt dit zelf aangeven). Als u deelneemt aan het onderzoek en de vragenlijsten elke maand op tijd invult, ontvangt u een vergoeding van € 37,50 en een interessant boek over pijn ter waarde van ongeveer € 15,-.

Meer informatie kunt u vinden op www.unimaas.nl/werkenmetpijn, maar u kunt natuurlijk ook contact opnemen met Sita van Riet, telefoon 043-3881491, email werkenmetpijn@dmkep.unimaas.nl
Geef dan ook even uw telefoonnummer door.Met vriendelijke groet,

Sita van Riet, onderzoeksassistent Werken met pijn
Universiteit Maastricht
Nieuwsbrief
E-mail
Nieuwsarchief
Raadpleeg ook ons nieuwsarchief!