Nieuws

 Verlenging gehandicaptenparkeerkaart eenvoudiger en goedkoper13-9-2007
 
Minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat gaat de Regeling Gehandicaptenparkeerkaart (GPK) wijzigen. Verlenging van de GPK wordt eenvoudiger. Voor verlenging van de GPK – die na vijf jaar plaatsvindt – is voortaan geen keuring meer verplicht.

De voordelen: mensen met een GPK besparen hiermee gemiddeld honderd euro aan kosten voor de medische herhalingskeuring. Het scheelt hen gemiddeld een uur aan reis- en keuringstijd. Chronisch zieken en gehandicapten hebben de afgelopen tijd veel klachten ingediend bij het meldpunt www.lastvandeoverheid.nl over de verplichte medische herhalingskeuringen. Want bijna alle mensen die eenmaal een GPK in hun bezit hebben, zijn blijvend beperkt. ‘Mijn been groeit niet meer aan,’ zo luidde de toelichting op een klacht.

De minister neemt deze maatregelen in het kader van de administratieve lastenverlichting voor burgers en bedrijven. De CG-Raad staat achter de voorgestelde wijzigingen. Deze betekenen vooral minder rompslomp voor de gebruiker van de GPK.

Hiermee zijn de huidige problemen met het gebruik van de parkeerkaart nog niet opgelost. In de gemeente Amsterdam heb je bijvoorbeeld aan alleen een GPK niet genoeg. Bezoekers van de gemeente moeten een speciale dag- of weekkaart aanvragen. Dit staat haaks op de administratieve lastenverlichting die de minister voor ogen heeft.
Nieuwsbrief
E-mail
Nieuwsarchief
Raadpleeg ook ons nieuwsarchief!