Nieuws

 Heerenvener Wolter Otten chiropractor van het jaar.22-3-2007
Heerenvener Wolter Otten chiropractor van het jaar.

In januari dit jaar kreeg Wolter Otten (29) van de Dutch Chiropractic Federation (DCF) de titel chiropractor van het jaar uitgereikt. Sinds 2001 voert Otten zijn chiropractiepraktijk onder de naam RugZorgKliniek. De praktijk is inmiddels gehuisvest aan de Minckelerstate in Heerenveen.

Niet iedereen is bekend met deze geneeswijze. In de kern komt het neer op een behandelmethode die zich richt op het goed functioneren van de wervelkolom en het zenuwstelsel. Veel pijnklachten en lichamelijke ongemakken – bijvoorbeeld hoofdpijn, nekklachten, lage rugpijn en ischias - kunnen worden bestreden of verlicht door een aanpak vanuit de chiropractie.

Chiropractie wordt genoemd als alternatieve geneeswijze die overigens door de meeste zorgverzekeraars wordt vergoed. Veel patiënten weten inmiddels de weg naar de RugZorgKliniek te vinden.

Otten kreeg zijn titel verleend juist vanwege zijn inspanningen voor de bevordering van Alternatieve Geneeswijzen. Maar ook de waardering voor zijn (financiële) ondersteuning van aankomende chiropractoren leverde een belangrijke motivatie op om Otten als chiropractor van het jaar te benoemen.
Als blijk van waardering ontving Otten daarnaast van de Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijzen een oorkonde met een draagspeld in zilver; de tweede zilveren draagspeld die deze vereniging in de loop van 22 jaar heeft uitgereikt.

Otten zelf blijft er ondanks zijn nog jonge leeftijd nogal nuchter onder. “Natuurlijk ben ik blij met deze waardering. Het betekent voor mij vooral een erkenning van de aanpak die ik samen met mijn collega Jeroen van Beers hanteer bij de behandeling van onze patiënten. En dat die patiënten baat hebben bij die aanpak is eigenlijk het allerbelangrijkste.”

De RugZorgKliniek in Heerenveen werkt met de meest moderne technologie: voor het scannen van spierspanning in de wervelkolom wordt bijvoorbeeld gebruikt gemaakt van de Myovision Scan 8000, ontwikkeld in de Verenigde Staten. Als eerste in noord Nederland maakt de RugZorgKliniek gebruik van de Aquamassage om spieren van nek tot enkels te masseren. Verbetering van de doorbloeding en een goede afvoer van afvalstoffen is daarvan het resultaat.

Voor meer informatie kunt u kijken op de website www.rugzorgkliniek.nl.
Nieuwsbrief
E-mail
Nieuwsarchief
Raadpleeg ook ons nieuwsarchief!