Nieuws

 Het Trimbos Instituut doet onderzoek.....24-2-2012

Pijn en depressie komen vaak samen voor en bezorgen veel patiënten veel leed. Het is niet duidelijk welke behandeling voor deze patiënten het beste is. Daarom doen wij daar onderzoek naar. Wij onderzoeken verschillende behandelingen en gaan ervan uit dat deze therapieën mensen goed kunnen helpen. Deze behandelingen zijn gericht op zowel de pijnklachten als op de depressieve klachten, waarbij behandeling wordt geboden door diverse behandelaren, waaronder een psycholoog en een fysiotherapeut. Diverse onderdelen van deze behandelingen zijn psychotherapie (Problem Solving Treatment), antidepressiva, pijnmedicatie en psychosomatische fysiotherapie. Na een traject bij een van de deelnemende GGz instellingen zal de huisarts de verdere begeleiding overnemen, mits de klachten voldoende afgenomen zijn.

Als u last heeft van zowel pijn als depressieve klachten, kunt u behandeling krijgen en meedoen aan het onderzoek.
Het Trimbos Instituut, een bekend Nederlands onderzoeksinstituut, leidt het onderzoek. Behandelingen vinden plaats in Tilburg bij GGz Breburg en in Amsterdam bij Arkin/PuntP en GGz inGeest. Alle drie zijn bekende en gespecialiseerde instellingen.

Ook als behandelaar (bijv. huisarts) kunt u patiënten met deze combinatie van klachten doorverwijzen naar dit onderzoek.

Voor meer informatie en inlichtingen kunt u contact opnemen met Eric de Heer, onderzoeker bij het Trimbos Instituut: eheer@trimbos.nl of 030-2959262.
 Als u contact opneemt kunnen we meer vertellen over o.a. het onderzoek, de behandelingen en de plaatsen waar u therapie kan krijgen

  
Nieuwsbrief
E-mail
Nieuwsarchief
Raadpleeg ook ons nieuwsarchief!