Nieuws

 Belastingsite helpt chronisch zieken en gehandicapten18-2-2007
 
     
 
 
 
Belastingsite helpt chronisch zieken en gehandicapten


 
Kosten die samenhangen met een ziekte of handicap zijn meestal aftrekbaar van de belasting. Veel mensen zijn hier niet van op de hoogte en laten hun kansen op teruggave door de Belastingdienst liggen. De Chronisch zieken en Gehandicapten Raad (CG-Raad) biedt hen via een website de kans op gratis hulp bij het invullen van de aangifte.
Via deze site komen alle mogelijke aftrekposten in beeld: www.belastingvoordeelvoorgehandicapten.nl
en
www.belastingvoordeelvoorchronischzieken.nl.

De site geeft stapsgewijs en in begrijpelijke taal uitleg over het invullen van de aangifte over 2006. De informatie van de website is tegelijkertijd met het elektronische aangifteformulier van de Belastingdienst te gebruiken. De website geeft inzicht in welke soorten buitengewone uitgaven in verband met ziekte of handicap opgevoerd kunnen worden. De bezoeker van de site krijgt uitleg over welke gegevens bij de aangifte nodig zijn. Rekenvoorbeelden verduidelijken hoe gemaakte kosten terug zijn te verdienen. Veel uitgaven voor medicijnen, diëten, hulpmiddelen, vervoer of verpleging zijn aftrekbaar. Maar ook kosten voor tandheelkundige hulp, kraamzorg of een begrafenis kunnen worden opgevoerd als aftrekpost. Hoeveel van de gemaakte kosten de Belastingdienst terugbetaalt, hangt af van het inkomen en dat van een eventuele fiscale partner. In sommige gevallen kunnen mensen bedragen van honderden of zelfs duizenden euro’s aan ziektegerelateerde uitgaven terugverdienen.

De CG-Raad kiest voor deze manier van service, omdat de informatie via Internet gratis toegankelijk is voor een groot publiek. Zo denkt de CG-Raad te bereiken dat meer mensen het geld waar zij recht op hebben, terugkrijgen. Voor mensen die niet over Internet beschikken is een beperkte oplage van de informatie beschikbaar in gedrukte vorm. Deze uitgave kost € 5,40. Bestellen is mogelijk via de Bestellijn van de CG-Raad, telefoon (030) 291 66 50 (geopend op maandag, dinsdag en donderdag van 9.00 tot 13.00 uur).
Nieuwsbrief
E-mail
Nieuwsarchief
Raadpleeg ook ons nieuwsarchief!