Nieuws

 Website mentaalvitaal19-10-2010
Train uzelf Mentaal Vitaal
Zou u zich ook wel eens energieker willen voelen, minder willen piekeren, positiever in het leven willen staan of meer willen genieten van de kleine dingen om u heen? Dat kan via de nieuwe website http://www.mentaalvitaal.nl/

Gelukkig zijn kunt u leren
Dat is het uitgangspunt van mentaalvitaal.nl, de website van het Trimbos-instituut en het Fonds Psychische Gezondheid die sinds dit najaar online is. Mentaalvitaal.nl is gratis en voor iedereen die zelf wil werken aan zijn of haar mentale gezondheid. Waar u in een sportschool werkt aan uw lichamelijk conditie, werkt u op mentaalvitaal.nl aan uw mentale conditie. Want niet alleen uw lichaam, maar ook uw geest heeft onderhoud en training nodig!

Aan de slag
Ga op mentaalvitaal.nl zelf aan de slag met oefeningen Energie Opladen, Ontspannen en Stoppen met Tobben. Ook kunt u via de homepage meer lezen over mentale fitheid en het laatste nieuws over mentale gezondheid bekijken. Verder vindt u er tips, kunt u een depressie-zelftest doen en informatie vinden over het hulpaanbod.
De oefeningen zijn gebaseerd op uitgangspunten uit de positieve psychologie, cognitieve gedragstherapie en mindfulness. Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat oefeningen voor mentale fitheid het welbevinden kunnen verbeteren. Ook dragen ze bij aan het verminderen van depressieve klachten.
Nieuwsbrief
E-mail
Nieuwsarchief
Raadpleeg ook ons nieuwsarchief!