Nieuws

 Knelpunt van Omroep Max4-3-2010

Aanstaande vrijdag 5 maart is Marjolein de Booys, manager, te gast in het consumentenprogramma Knelpunt van Omroep Max. Het programma besteedt aandacht aan de belemmeringen die mensen nogal eens ondervinden als ze van huisarts willen veranderen.

Eind vorig jaar heeft de NPCF samen met de regionale Zorgbelangorganisaties de Meldactie Service en Bereikbaarheid Huisartsen gehouden. Vierduizend mensen vulden de vragenlijst in. Een belangrijke uitkomst van de meldactie was dat mensen die willen veranderen van huisarts in de praktijk nogal eens op knelpunten stuiten.
Ruim de helft van de ondervraagden die bij de meldactie aangaf van huisarts te willen veranderen, ervaart moeilijkheden. Onderlinge afspraken tussen huisartsen wordt als belangrijkste obstakel genoemd (49%). Dit is opmerkelijk, omdat de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) en de NPCF in een gezamenlijk uitgegeven digitale brochure aangeven dat alleen een volle huisartsenpraktijk een geldige reden is om patiënten te weigeren.

In de uitzending van Knelpunt worden twee mensen geportretteerd die hinder ondervinden bij het veranderen van huisarts. In de studio zijn mensen te gast die met hetzelfde probleem te maken hebben. Marjolein de Booys gaat onder leiding van presentatrice Elles de Bruin in gesprek met Jettie Bont, bestuurslid van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV).

Het programma wordt vrijdag 5 maart uitgezonden om 19.25 uur op Ned 2.
Nieuwsbrief
E-mail
Nieuwsarchief
Raadpleeg ook ons nieuwsarchief!