Welkom bij de Nederlandse Vereniging van Rugpatiënten 'de Wervelkolom'

Deze internet site dient als ontmoetingsplek voor iedereen die - op welke manier dan ook - te maken heeft met rug- en/of nekklachten.

Wij zijn ambassadeur van MijnOefening (www.mijnoefening.nl). Op deze unieke website kunt u specifieke oefeningen, adviezen en informatie vinden voor uw klachten opgesteld door fysiotherapeuten en chiropractoren. Zo leest u hier bijvoorbeeld alles over de beste tilhouding, zithouding en simpele bewegingsoefeningen voor de rug en nek. Wij hopen dat u met deze website een stok achter de deur heeft voor het doen van bewegingen, oefeningen en het letten op een goede houding om klachten te verminderen of te voorkomen.
Ga naar mijnoefening.nl

Hier vertellen mensen met een chronische aandoening of beperking hoe zij daar in het dagelijks leven mee omgaan. Soms met praktische tips.
Heeft u zelf ook een ervaring of een tip? Wij nodigen u uit deze hier te plaatsen. U kunt dit anoniem doen. Ook naastbetrokkenen van iemand met een chronische beperking kunnen hier hun verhaal kwijt.
Ga naar ErvaringRijk.nl

De Arbeidsparticipatietool Chronisch zieken helpt om problemen op het werk rond de aan­doening bespreekbaar te maken. Maar ook om met collega's, leiding­gevenden, Arbo- en keuringsartsen oplossingen te zoeken om ondanks de beperking optimaal deel te nemen aan het arbeidsproces.
Meer informatie
Direct naar de participatietools: Rugpijn en werk     Hernia en werk
Wat is voor mij een goede behandelaar of goed ziekenhuis?
De Patiëntenfederatie Nederland vervangt de komende tijd alle vergelijkingshulpen door keuzehulpen.
Zodra de actuele informatie verzameld is, zal de nieuwe keuzehulp voor Hernia en Stenose hier weer bereikbaar zijn
Wij zijn lid van

Informatie over de vereniging

Over de vereniging

Lage rughernia: opereren of niet?

hernia, discopathie, scheuermann, scoliose, ischias, spondylose, rugpijn, spondylodese, nekpijn, wervelkolom, whiplash, nekhernia, rugklachten, vereniging, rug, rug vereniging, lage rugpijn, tips, links, pijnbestrijding, rug informatie, patiŽntenvereniging, patiŽntenorganisatie, forum, discussie


Wie zoeken we? Pati√ęnten die √©√©n of meerdere afspraken hebben gehad bij de Stadspoli rug in Maastricht om deel te nemen aan een telefonisch interview.
Hier vindt u de laatste wijziging van de bijeenkomsten, inloopuren en beurzen. > Inloop Schiedam start weer > De BeleefPlus Beurs in Goes is afgelast
Wij willen graag uw aandacht vragen voor belangrijk onderzoek naar een mogelijke behandeling voor chronische lage rugpijn. Ook leggen wij uit hoe u ons daarbij kunt helpen. Wij zijn onderzoekers van het Universitair Medisch Centrum Utrecht .....
Waarom is het belangrijk om juist nu veel te blijven bewegen? De fysiotherapeuten van het Rijnstate hebben vanwege het coronavirus adviezen en oefeningen voor u verzameld.
De geplande Landelijke Contactdag waarin opgenomen de jaarlijkse ALV van 9 mei is komen te vervallen. De nieuwe datum is 17 oktober 2020.
Alle nieuwsberichten