Informatie over lidmaatschap
Alle voordelen op een rijtje
Infolijn Wervelkolom
Via 088 07 07 200 (lokaal tarief) bereikbaar op maandag, dinsdag, woens­dag en vrijdag (10-12 uur).
Nieuwsbrief
E-mail

Welkom bij de Nederlandse Vereniging van Rugpatiënten 'de Wervelkolom'

Deze internet site dient als ontmoetingsplek voor iedereen die - op welke manier dan ook - te maken heeft met rug- en/of nekklachten.

Wij zijn ambassadeur van MijnOefening (www.mijnoefening.nl). Op deze unieke website kunt u specifieke oefeningen, adviezen en informatie vinden voor uw klachten opgesteld door fysiotherapeuten en chiropractoren. Zo leest u hier bijvoorbeeld alles over de beste tilhouding, zithouding en simpele bewegingsoefeningen voor de rug en nek. Wij hopen dat u met deze website een stok achter de deur heeft voor het doen van bewegingen, oefeningen en het letten op een goede houding om klachten te verminderen of te voorkomen.
Ga naar mijnoefening.nl

Hier vertellen mensen met een chronische aandoening of beperking hoe zij daar in het dagelijks leven mee omgaan. Soms met praktische tips.
Heeft u zelf ook een ervaring of een tip? Wij nodigen u uit deze hier te plaatsen. U kunt dit anoniem doen. Ook naastbetrokkenen van iemand met een chronische beperking kunnen hier hun verhaal kwijt.
Ga naar ErvaringRijk.nl
Arbeidsparticipatietool Chronisch zieken
De Arbeidsparticipatietool helpt om problemen op het werk rond de aan­doening bespreekbaar te maken. Maar ook om met collegaís, leiding­gevenden, Arbo- en keuringsartsen oplossingen te zoeken om ondanks de beperking optimaal deel te nemen aan het arbeidsproces.
Meer informatie
Direct naar de participatietools: Rugpijn en werk     Hernia en werk
Vergelijkingshulp Hernia en Stenose
De PatiŽntenfederatie Nederland vervangt de komende tijd alle vergelijkingshulpen door keuzehulpen: een vergelijkbaar instrument, maar aangevuld met kwaliteitsinformatie uit de indicatorensets.
Zodra de actuele informatie verzameld is, zal alsnog de nieuwe keuzehulp voor Hernia en Stenose ontwikkelt worden.

Over de vereniging

Lage rughernia: opereren of niet?

hernia, discopathie, scheuermann, scoliose, ischias, spondylose, rugpijn, spondylodese, nekpijn, wervelkolom, whiplash, nekhernia, rugklachten, vereniging, rug, rug vereniging, lage rugpijn, tips, links, pijnbestrijding, rug informatie, patiŽntenvereniging, patiŽntenorganisatie, forum, discussie


Hťt boek voor rugpatiŽnten en de mensen om hen heen
Het boek ĎLieve Helpí van Anna Raymann, al bijna 5 jaar het handboek voor veel mensen met langdurige pijn, is op veler verzoek nu ook als e-book verkrijgbaar.
Lees verder
actie #stopdepillenchaos
Doe mee! Met jouw steun maken we een vuist naar de hele keten. Van grondstofleverancier, via fabrikant en groothandel tot de apotheek.
Lees verder
Vergoeding lidmaatschap voor 2019
De basisverzekering vergoedt zo'n lidmaatschap bij een patiŽntenvereniging niet. Sommige zorgverzekeraars vergoeden wel (een deel) van deze kosten in de aanvullende zorgverzekering.
Lees verder
Vragenlijsten over wonen en zorg
Voor verschillende onderzoeken heeft Ieder(in) momenteel vragenlijsten open staan. Misschien zijn de vragenlijsten relevant voor uw eigen situatie.
Lees verder
Assistentie regelen bij de NS
Assistentie regelen bij de NS kan nu ook met de gratis app: Reisplanner Xtra. Telefonisch of via de website boeken is ook nog steeds mogelijk, maar wel op een andere website. Lees meer informatie op de website van de NS
Lees verder
Belangrijk nieuws over Mijn Re-integratieplan
Gratis toegang tot het online programma voor re-integratie. Een praktisch en persoonlijk hulpmiddel *. Zit je ziek thuis en is het de bedoeling of moet/ kun je weer aan de slag via een re-integratietraject? Dan hebben we goed nieuws voor je!
Lees verder
Consultkaart Lage rughernia gepubliceerd!
Een consultkaart is een keuzehulp voor patiŽnten en artsen, geÔnspireerd op de internationaal bekende ĎOption Gridsí. Op een consultkaart staan verschillende behandelopties voor een aandoening of ziektebeeld. Per behandeling staan de belangrijkste vragen
Lees verder
Informatiegids Zorgverzekering
De welbekende Keuzegids Zorgverzekering van de PatiŽntenfederatie Nederland is veralgemeniseerd naar een Informatiegids. Waardoor het een naslagwerk geworden is voor mensen die meer informatie willen over zorgverzekeringen.
Lees verder
Mijn Re-integratieplan
Staan gezondheidsproblemen je in de weg om je werk te doen? Dan vind je als NVVR lid gratis online hulp bij re-integratie!
Lees verder
Solliciteren? Zomaar keuren mag niet!
De Sociaal-Economische Raad (SER) heeft een website met alle informatie over aanstellingskeuringen. Wanneer mag een keuring wťl, en wanneer niet? Handig voor sollicitant ťn voor werkgever.
Lees verder